Generelt om floating

Flyt, flyteterapi, flotasjonsterapi og floating er alle forskjellige betegnelser for samme ting. Kjært barn har mange navn, og dette barnet til amerikanske nevropsykiater John C. Lilly har blitt kjært for mange.

 

På engelsk kalles flytetanker for sensory deprivation tanks, og har vært i bruk siden 1954.

 

 

Flytetanken og flyterommene er lydisolert, lysisolert og fylt med kroppstemperert saltvann. Dette miljøet gjør at sansene ikke blir stimulert og man får mulighet til å slappe av på et helt annet nivå.

 

 

Det føles rart til å begynne med. Vi er vant med å bli bombardert med inntrykk til alle døgnets tider.  Nervene er i høyspenn og man er overstimulert. Vi føler det ikke – det er bare slik vi eksisterer til vanlig.

 

Når man plutselig fjerner alt, så merkes det. Man vet som regel ikke hvordan man slapper av, uten noen stimuli, og det er helt normalt. Når man er vant til en hverdag med mye lyder og lys, så er det ikke lett å senke skuldrene helt med en gang.

 

Men, når man først kommer over den kneiken (ca. 20-30 min) og klarer å nyte eksistensen uten sanseinntrykk, så får man en dyp kontakt med sitt indre. Mange sier at de treffer seg selv, siden de ikke har noe sted å gjemme seg.

 

 

Komiker, podkaster, MMA-kommentator og forretningsmann Joe Rogan er den som er mest kjent for sitt bruk av flyteterapi, og han snakker ofte varmt om de terapeutiske fordelene.

 

Han har sagt dette om opplevelsen:

”I think it’s one of the most incredible pieces of equipment for self-help and introspective thought you can ever find.”

 

 

Fotballspilleren Wayne Rooney mener at bruk av flyteterapi hjalp han med å restituere raskere og komme seg tilbake på fotballbanen fortere etter skader.

 

 

John Lennon brukte 90 minutters flyt for å hjelpe ham med å slutte med heroin.

 

 

Friidrettsutøveren Carl Lewis brukte visualiseringsteknikker i flytetank for å hjelpe han med å vinne 2 gullmedaljer og 1 sølvmedalje i Seoul-OL i 1988.

 

 

Modellen Elle Macphearson bruker flyteterapi for avslapning, men også som naturlig hudpleie.

 

Epsomsaltet som brukes i flyterommen er veldig bra for huden, og etterlater den silkemyk. Det er egentlig ikke et salt, men en ren mineralforbindelse mellom magnesium og sulfat. 

 

Noen av de utallige helsefordeler knyttet til epsom saltet gjennom tidene er et mer avslappet nervesystem, helbredende for huden, smertelindrende for rygg, såre ledd og muskler, reduserer muskelkramper, hurtigere hjelpe kroppen reparere kutt og sår, forebygge og raskere overkomme forkjølelser og inflamasjoner, og avgifte kroppen.

 

En av de raskeste og enkleste måter å stresse ned på er en time i flyterommene. 

 

 

Uansett hva ditt behov er, og uansett om du ikke føler at du har skuldrene under ørene hele tiden - så kan flyteterapi være lurt å prøve. Da kan du vurdere hvor stor forskjell det er mellom din vanlige eksistens som er påvirket av utvendige stimuli og en eksistens som strømmer fra din egen kropp, og ikke noe annet.

 

Få kontakt med deg selv – flyt av sted og forny deg selv.