Vanlige spørsmål

Er det noe jeg bør gjøre for å forberede meg?

 

Ja. Ikke drikk kaffe minimum 4 timer på forhånd, siden koffein stimulerer nervesystemet og gjør kropp og sinn urolig. Spis et lett måltid ca. 90 min før timen for å sørge for at magen ikke lager ulyder mens du flyter. Ikke barber eller voks deg før timen, da Epsomsalt  svir i småsår.

 

Må jeg ta med noe?

 

Kanskje. Hvis du har langt hår kan det være lurt å ha med en hårbørste. Hvis du bruker kontaktlinser er det lurt å ta med et oppbevaringsetui til når du er i vannet. Man bør ikke bruke badetøy i vannet, da det er mer hygienisk å ligge uten. Ønsker noen å bruke badetøy er det lov. Ellers har vi alt det du trenger: håndklær, ørepropper, dusjsåpe, sjampo, balsam og sminkefjerner.

 

Hva hvis jeg er klaustrofobisk?

 

Folk med ekstrem klaustrofobi har rapportert om at de ikke har problemer med å ligge i tanken. Det føles mer som å ligge trygt i mors mage enn klaustrofobisk og man har alltid kontroll over omgivelsene når man flyter. Vi har også åpne flyterom som er de største på markedet. Disse er luftigere og man har også mulighet for å ha på stjernehimmel.

 

Vil det ikke samles mye bakterier i vannet?

 

Nei, floating er svært hygienisk. Etter ett flyt slår man på renseanlegget, og vannet renses to ganger i løpet av 12 min ved hjelp av to UV-filtre og et mekanisk filter. I tillegg tilføres det jevnlig små doser med rensende hydroperoxid, og vannet i tanken blir periodisk byttet i sin helhet avhengig av bruk. 

 

Blir huden dehydrert av å flyte?

 

Nei, huden blir silkemyk da Epsomsalt inneholder rikelig med magnesium og andre mineraler.

 

Kan jeg drukne hvis jeg sovner der inne?

 

Nei, siden saltinnholdet er 1/3 er det umulig å få hodet under vann. Væskenivået er bare 25 cm, så det er heller ikke mulig å snu seg helt rundt i vannet. Det verste som kan skje er at man blir vekket av saltvann i øynene.

 

 

Kan jeg flyte hvis jeg er gravid?

 

Ja, floating kan være svært fordelaktig for gravide, da det tar bort mye av belastningen på kroppen. Det fins også spesielle stillinger utviklet for gravide. Det anbefales likevel å rådføre seg med sin lege da hver graviditet er forskjellig. 

 

Kan jeg flyte hvis jeg har menstruasjon?

 

Ja, bare følg den samme prosedyren du ville gjort før du går uti et svømmebasseng.