top of page

Spørsmål og svar

 • Hva er flyting? Er dette vitenskapelig bevist?
  Floatasjonsterapi startet på 50-tallet og er også være kjent som Sensory Deprivation eller Restricted Environmental Stimulation Therapy (R.E.S.T.). Det er en fin måte å redusere stress, øke hastigheten på restitusjon av muskulatur og utforske meditasjon. Hver flyterom er fylt med ca. 550 kg epsomsalt, noe som gjør deg flytende uansett vekt. Anbefalt lesning – «The Book of Floating» av Michael Hutchison, «Tanks For The Memories» og «The Deep Self» av John C. Lilly, som begge siterer mange forskningspublikasjoner gjennom årene.
 • Er det noen som ikke bør flyte?
  Alle med en eller flere av følgende tilstander bør ikke flyte uten å rådføre seg med sin lege: – Ukontrollert epilepsi eller historie med anfall, rus- eller alkoholforgiftning, hud- eller infeksjonssykdom, åpne sår og alvorlige psykologiske tilstander, medisinske tilstander som er ubehandlet. – Utsatt for hudallergier eller reaksjoner på Epsom-salt eller hydrogenperoksid-rengjøringsprodukter. Er du i tvil rådføre deg med din lege.
 • Det er min første gang. Hva trenger jeg å vite?
  Kom 10 minutter før timen starter for info og instrukser. Som mange andre ting krever flyting litt trening. Det fungerer også forskjellig for alle, siden du har en unik kropp og sinn. Under den første flyten din, vil du bruke litt tid på å tilpasse deg miljøet, før du går inn i en meditativ tilstand. Du kommer raskere dit for hver gang. Ønsker du stjernehimmel av eller på må dette avtales på forhånd. Når timen er over slåes lyset på automatisk. Da har du 10 minutter med dusj og påkledning før vi må inn å vaske og klargjøre til neste kunde. Trenger du 5 minutter ekstra til påkledning må dette avtales på forhånd. Etter flyten vil du føle salighet og en indre ro Vi anbefaler å flyte minst tre ganger for å kjenne effekten av vektløshet og hvordan flyteterapi passer inn i livsstilen din. Vårt introduksjonstilbud på 3-flyt er designet for å hjelpe deg å oppdage fordelene i et behagelig tempo. Vi anbefaler tre flyt innen en mnd.
 • Hva må jeg ta med eller forberede?
  Badetøy er valgfritt; vi anbefaler å flyte uten no. Det er lettere å slappe av, mer behagelig og mer hygienisk. Vi tilbyr alt annet - håndklær, ørepropper og toalettsaker. Det kan være lurt å ta med egen hårbørste. Spis et lett måltid opptil en time i forveien, og avstå fra koffein tre timer før du flyter. Unngå barbering/voksing samme dag. Bortsett fra det, bare kom som du er med et åpent sinn.
 • Hvordan renses vannet?
  Vannet blir fullstendig filtrert 2 ganger i minst 10 minutter mellom hver behandling, og passerer gjennom et 1-mikron filter og et UV-lys desinfeksjonssystem. Vi tilfører hydrogenperoksid for desinfeksjon. I kombinasjon med UV-filter virker det på samme måte som klorin, men er skånsomt for hud og hår. Den høye konsentrasjonen av Epsom-salt bidrar også til å skape et sterilt miljø der mikroorganismer ikke kan overleve. Vannet byttes i sin helhet to ganger årlig.
 • Hva om jeg er klaustrofobisk?
  Flytekaret er 2,5 meter langt og 2 meter bredt og 2 meter høyt, et av de største på markedet. Det er lett å lukke øynene og forestille seg at du svever i det store verdensrommet. Flyterommet er et rom i rommet. Det oppleves større enn det egentlig er med glasset i fronten. Du har hele tiden kontroll over opplevelsen din, og det er også mulighet for stjernehimmel og meditativ musikk.
 • Er vannet varmt eller kaldt?
  Vannet varmes opp til rundt 35,5 grader – som matcher temperaturen på huden din. Når du ligger stille, hjelper dette med å fjerne følelsen av at vannet berører huden din.
 • Vil huden min tørke ut?
  Nei! Å bade i Epsom saltvann er en veletablert velværeterapi. Man får derimot silkemyk hud og det beroliger musklene, reduserer betennelser, fyller på magnesiumnivået, fjerner giftstoffer etc.
 • Vil jeg drukne hvis jeg sovner?
  Nei. Vannet inneholder så mye Epsomsalt at krever mye krefter å synke. Hvis du sovner blir du vekket av det salte vannet. I tillegg er vannivået ikke mer enn 25 cm.
 • Kan jeg flyte når jeg er gravid?
  Floating kan virke svært avlastende og fordelaktig for gravide! Floating hjelper til med å lindre plagene som følger med graviditeten. Hvis du har noen bekymringer, vennligst kontakt legen din før du kommer.
 • Jeg er gravid, kan jeg få massasje?"
  Vi tilbyr gravid massasje etter første trimester (uke 12-40 ). Vår gravidmassasje fokuserer på tilrettelegging av deg som snart skal bli mor. Vær oppmerksom at en del massasje utføres på ryggen ( nakke, ansikt, hodebunn og føtter).
 • Hvor lenge varer en massasje?
  Vi tilbyr massasjer på 30 minutter, 60 minutter og 90 minutter. Vår massasjeterapi inkluderer; - Klassisk massasje - Avlappende massasje - Triggerpunkt massasje - Idrettsmassasje - Gravid massasje
 • Kan jeg bestemme styrken på massasjen?
  Vi har forskjellige massasjetyper. Sjekk hvilken type som passer dine forventninger. Ønsker du en avslappende massasje med middels trykk, velg mellom: Klassisk massasje, Avslappende massasje, Gravidmassasje. Hvis du trenger mer press for å låse opp spenning, velg Sportsmassasje eller Triggerpunktmassasje.
 • Kan jeg dusje etter massasje?
  Vi tilbyr ikke dusj etter en massasje. Hvis du har bestilt en pakke med floating og massasje, har du 10 minutter til å dusje etter floatingen før massasjetimen starter.
 • Hva er en kombo og parkombo?
  I en kombo kombinerer vi flyteterapi og massasjeterapi eller muskelterapi. Vi anbefaler å flyte først da muskulaturen er avslappet og mottakelig for massasje. Den blir mer mer effektiv og den gode følelsen sitter lenger i kropp og sinn. Det er også mange som foretrekker massasje først da massasjen "forlenges" og manifesteres i flyterommet.
 • Hvordan foregår en kombo og parkombo?
  Kom alltid 10 minutter før timen starter. Når du ankommer blir du tatt imot av våre resepsjonister som viser deg inn i flyterommet eller massasjerommet. Der vil du få info og instrukser. Når man flyter først blir man vekket 10 min før massasjen begynner ved at lyset kommer på i flyterommet. Når du er ferdig dusjet og kommer ut fra flyterommet står massøren/massørene å venter på deg. Forsyn deg gjerne med litt vann før massasjen. Når du er ferdig med massasjen er det te og kaffi du kan slappe av med i vår avslappende lounge.
 • Hvordan booker jeg en kombo eller parkombo?
  En kombo for enkelt personer kan bookes enkelt i vårt bookingsystem. Dersom du ønsker å flyte først velger du først flyt og deretter hvilke massasje du ønsker. Ønsker du massasje først velger du dette som første alternativ og deretter flyteterapi. For par må det koordineres med våre dyktige terapeuter. Skriv enten til oss på info@bergenflyt.no eller ring oss på 932 35 012 så hjelper vi deg med din bestilling.
 • Hvilke betalingsmåter aksepteres?
  Vi tar vipps og vanlig visa kort som betalingsmetode.
 • Klippen min gikk ut på dato. Hva kan jeg gjøre?
  Ikke bekymre deg! Du kan reaktivere din klipp etter behov, når du kjøper nye. Send oss ​​en e-post så ordner vi det så snart som mulig.
 • Hvor er Bergen Flyt?
  Vi holder til i Christian Michelsens gate 11, 5012 Bergen, Norge.
 • Må jeg bestille time, og hvordan kan jeg gjøre det?"
  Forhåndsbestilling er nødvendig for å sikre at vi har et ledig rom for deg.
 • Hvordan kansellerer jeg avtalen min?
  Du kan gjøre det ved å klikke på 'Avbestill'-knappen i e-posten med bestillingsbekreftelsen. Du kan også ringe eller sende e-post til oss. Vennligst gi minst 24 timers varsel. Ellers kan vi kreve et straffegebyr eller miste en flytekreditt hvis du har en pakke.
 • Er det en aldersgrense?
  Minimumsalderen er 16. Hvis du er under 16 år, må en av foreldrene dine signere avkallsskjemaet og følge deg inn i flyterommet. Det er ingen aldersgrense, men du bør fysisk kunne gå inn og ut av flytebassenget uten hjelp.
 • Jeg har et gavekort, hvordan løser jeg det inn?"
  For å løse inn gavekortet ditt booker du på samme måte som du ville gjort uten gavekort. Vennligst skriv inn gavekortnr i notatet hvis du har et digitalt gavekort. Har du et fysisk gavekort skriver du det og tar dette med ved ankomst.
 • Har gavekortet og klippekortet mitt en utløpsdato?
  Ja, hvert gavekort og klippekort må løses inn innen 12 måneder fra kjøpsdatoen.
 • Kan jeg bruke et utgått gavekort?
  Nei. Vær tidlig ute med din bestilling slik at du er sikker på du får brukt det før utløpsdato. I desember er det alltid mange som skal bruke gavekortet sitt. Her er det ekstra viktig å bestille i god tid.
bottom of page