top of page

Massasje & Muskelterapi

Trenger du å pleie deg selv? Da er Bergen Flyt den rette plassen. Helse er det viktigste vi har - Vi i Bergen Flyt er opptatt av at du som kunde får den beste opplevelsen, bedre helse og bedre livskvalitet. Flyt og massasje er en fantastisk kombo for optimalisering av egen helse. Når man flyter først er kroppen allerede avslappet før den skal masseres og det virker dypere og lenger på både fysisk og psykisk helse.

 

 

Massasje er manipulering av skjelettmuskulatur ved hjelp av forskjellige teknikker. Vi bruker hender, armer og albuer.

Massasje skal bedre sirkulasjon og på den måten bidra til avspenning av muskulatur.
 

 

Vi behandler smertetilstander som følge av over- og feilbelastninger, vi finner øvelser til deg og hjelper deg med å finne balansen mellom aktivitet og restitusjon.

 

Massasje vil også påvirke det autonome nervesystemet og slik kan vi bevisst arbeide med stressreduksjon og velvære.

 

Hos Bergen Flyt har vi en fordel i vårt arbeide med stressrelaterte plager, da kundene våre kan komme inn til behandling allerede avspente etter en god og avslappende flytopplevelse. Vi starter behandling med en samtale om dine ønsker og behov.

 

Alle våre massører er muskelterapeuter og har lang erfaring med klassisk massasje, avslappende massasje, idrettsmassasje og triggerpunkt massasje. Vi tilbyr også avslappende og avlastende gravid massasje. Les mer om hver massasjeform og muskelterapeut lenger nede.
 
 

Muskelterapi og massasje er behandlingsteknikker med lange tradisjoner. En muskelterapeut sin viktigste oppgave er å løse opp spenninger i muskulaturen og bindevevet. Spenningene kan oppstå på grunn av dårlig arbeidsstilling eller overanstrengelse, men kan også ha mer følelsesmessige årsaker som stress, sinne, og angst.

 

 

Slike spenninger setter seg i kroppen og kan gi smerter i f.eks. rygg, skuldre, nakke, hofter og knær. Ulike former for massasje, bindevevsbehandling og andre bløtvevsteknikker fra en muskelterapeut er en av de viktigste behandlingsmetodene mot muskelspenninger og har stor betydning for velvære for kropp og sjel. Regelmessig muskelterapi av en muskelterapeut fører dessuten til økt lymfesirkulasjon senket blodtrykk, høyere stresstoleranse, høyere smertetoleranse, bedre kontakt med muskulatur og forbedret koordinasjon.
 

Vår muskelterapeut jobber for å finne årsaken til problemet. Det er ofte en skjevhet og ubalanse i kroppen som med tid gir spenninger og smerter andre steder i kroppen. Ved å adressere disse ubalansene kan vi begynne å jobbe med roten til problemet. 

 
Klassisk Massasje
 

I klassisk massasje bruker behandler lettere berøring og ulike kna- strekk- press- og banketeknikker. Løser opp muskelspenninger og smerter, frigjør pust og gir økt bevegelighet til behandlet område.

 

Teknikkene deles inn i fem hovedgrupper:

 

Petrissage (knaing)

 • Tapotement (tromming)

 • Vibrasjon (risting og vibrering)

 • Friksjon (gnikking)

 • Efflerage (lange, glidende strøk)

Massasjen brukes både for å bedre helsetilstanden ved en rekke plager og problemer, og som forebyggende velværebehandling.

 

Avslappende Massasje

 

Denne massasjen passer mot stress, depresjon og alle typer nevroser. Den stimulerer musklene, og kan forbedre metabolismen, påvirke nervesystemet, øke livslysten og stimulere hjerte- og karsystemet. Massasjen utføres med langsomme beroligende anti-stress bevegelser. Massasjen er veldig avstressende, rolig og behagelig.

 

 

Idrettsmassasje

 
Idrettsmassasje brukes for å korrigere uregelmessigheter i muskulatur med manipulasjon av bløtvevet. Idrettsmassasje skiller seg ut fra klassisk massasje ved at den er mer energisk og spesifikk, og kan til tider føles ubehagelig og/eller smertefull. Massasjeterapeuten bruker mange av de samme grepene, men går dypere ned i muskelvevet og jobber raskere. Idrettsmassasje har som hensikt å assistere og stimulere reparasjonsfasen av skadet eller stresset vev og slik fremskynde restitusjon og helingsprosessen.
 

Fordeler med idrettsmassasje:

 

Man får tøyd og strekt forkortede muskler

 • Redusere arrvev rundt skadeområde

 • Stimulere kroppen til å kvitte seg med overflødig væske rundt skadeområdet

 • Behandle forstuinger og belastningsskader

 

Triggerpunkt massasje

 

Triggerpunkter er beskrevet som hyperirriterte områder i muskulatur som er tilknyttet følbare, harde og stramme punkter i muskelfibrene. Disse gir ofte smerter i kroppen, vi merker dem spesielt i nakke, skulder, rygg og hode. Det kan f.eks. føles ut som noen stikker en kniv inn øverst ved skulderbladet, et veldig typisk område for triggerpunkter. Disse behandles med trykk og press rundt og rett på punktene etter at musklene er godt knadd opp.

 

Etter 1-2 slike behandlinger er det merkbar forbedring, og mange føler at knutene har sluppet taket. Spesielt de med spenningshodepine har dratt stor nytte av slik behandling.

 

​ Fordeler med triggerpunkt massasje:

 

 

 • Senebetennelse

 • Ledd problemer

 • Fibromyalgi

 • Idrettsskader

 • Dannelse av arrvev etter operasjoner eller skader/brannskader

 • Krampetilstander

 • Sirkulasjonsproblemer

 

Gravid massasje

 

Massasje av forskjellige kroppsdeler bidrar til en mer livlig flyt av blod og i lymfene som kan redusere hevelse, hjelpe nyrene og forbedre drenering av giftstoffer. Den kan løsne stramme muskler i nakke og skulder, forbedre lungenes funksjon og gi positiv effekt på mor og barn. En mild massasje av paraspinal muskler i korsryggen-sakral kan lindre.

 

spa-massasje.jpg
IMG_3802.jpg
bottom of page