top of page

Om Flyteterapi

Updated: Apr 7, 2022

Floating er en unik opplevelse for både kropp og sinn. Du får mulighet til å nyte total avspenning og stillhet. Den gode følelsen du får sitter lenge i kroppen. Vi har to storer Flyterom (2,5m x 2m) og en Flytetank. I flyterommene er det mulighet for meditativ musikk og stjernehimmel, og i flyterom 1 er det også handicap håndtak.


Prinsippet bak floating er enkelt. Man legger seg i vann og Epsomsalt som gjør at man flyter uanstrengt og dermed får følelsen av å sveve. Opplevelsen kan sammenlignes med å flyte i Dødehavet. Epsomsalt eller magnesiumsulfat som det egentlig heter, er kjent for sin unike evne til å trekke avfallsstoffer ut av kroppen samtidig som det tilføres magnesium gjennom huden. Huden din vil bli silkemyk og magnesiumtilførselen virker som en energiboost og samtidig stresslindrende.
Vannet er hudtemperert og man vil derfor ikke kjenne hvilken deler av kroppen som er over eller under vann. Vi fjerner også andre sanseinntrykk som støy. Dermed trenger ikke hjernen og forholde seg til ytre stimuli eller til tyngdekraften. Kroppen gjenskaper da sin naturlige balanse når alle musklene også får mulighet til å slappe helt av.
Det føles litt rart til å begynne med ettersom man er vant med å bli bombardert med inntrykk til alle døgnets tider. Nervene er i høyspenn og man er overstimulert. Vi føler det ikke – det er bare slik vi eksisterer til vanlig.
Når man plutselig fjerner alt, så merkes det. Man vet som regel ikke hvordan man slapper av, uten noen stimuli, og det er helt normalt. Når man er vant til en hverdag med mye lyder og lys, så er det ikke lett å senke skuldrene helt med en gang.
Men, når man først kommer over den kneiken (ca. 15-20min) og klarer å nyte eksistensen uten sanseinntrykk, så får man en dyp kontakt med sitt indre. Mange sier at de treffer seg selv, siden de ikke har noe sted å gjemme seg.
Floating ble oppfunnet av den amerikanske nevroforskeren John C. Lilly siden 1954-tallet og har siden blitt utviklet av NASA for å simulere vektløs tilstand. De siste årene har det blitt forsket på effekten av floating og resultater viser at det er en rekke helsefordeler.
Floating har dokumentert effekt mot:
 • Stress

 • Søvnproblemer

 • Høyt blodtrykk

 • Utmattelse

 • Muskelsmerter(myalgi), ryggsmerter, muskelkramper og kroniske muskelsmerter

 • Migrene

 • Angst

 • Stimulerer til naturlig produksjon av endorfiner

 • Innflammasjon

 • Toksiner

 • Leddgikt

Alle kan ha fordel av floating og blir blant annet brukt av mange for å komme vekk fra hverdagslig stress, av kunstnere for å øke kreativiteten, av idrettsutøvere for å redusere restitusjon og av folk i finansbransjen for å bevare roen og ta riktige beslutninger.
Floating er også ett bra supplement til massasje, yoga og meditasjon. Hjernefrekvensen ved floating er faktisk målt til det samme som i dyp meditasjon, tetabølger. Denne sinnstilstanden kan også brukes til forbedret fokus, hukommelse, problemløsing- og visualiseringsevne.
Komiker, podkaster, MMA-kommentator og forretningsmann Joe Rogan er den som er mest kjent for sitt bruk av flyteterapi, og han snakker ofte varmt om de terapeutiske fordelene.

Han har sagt dette om opplevelsen:


“I think it’s one of the most incredible pieces of equipment for self-help and introspective thought you can ever find.”

Fotballspilleren Wayne Rooney mener at bruk av flyteterapi hjalp han med å restituere raskere og komme seg tilbake på fotballbanen fortere etter skader.
John Lennon brukte 90 minutters flyt for å hjelpe ham med å slutte med heroin.
Friidrettsutøveren Carl Lewis brukte visualiseringsteknikker i flytetank for å hjelpe han med å vinne 2 gullmedaljer og 1 sølvmedalje i Seoul-OL i 1988.
Modellen Elle Macphearson bruker flyteterapi for avslapning, men også som naturlig hudpleie.
Uansett hva ditt behov er, og uansett om du ikke føler at du har skuldrene under ørene hele tiden - så kan flyteterapi være lurt å prøve. Da kan du vurdere hvor stor forskjell det er mellom din vanlige eksistens som er påvirket av utvendige stimuli og en eksistens som strømmer fra din egen kropp, og ikke noe annet.
Få kontakt med deg selv – flyt av sted og forny deg selv.5,530 views0 comments

Commentaires


bottom of page